Startsida  
  CityEL elbilar  
  CityEL tillbehör  
  Begagnade elbilar  
  Service  
  Reservdelar  
  Batterier  
  Frågor och svar  
  Finansiering  
  Bildarkiv  
  Länkar  
  Om MG Electronic  
  Kontakt  
 

Frågor och Svar om CityEL

Fråga: Det ser ut som om den har lätt för att välta. Gör den det?
Svar: Precis som vilken skooter som helst kan man lyckas med att välta en City-el.
Antingen har man buskört eller försökt gena över trottoarkanter. Ingen har dock skadat sig vid en vältning. Valet av däck är viktigt så att man inte har däck som "hugger" utan kan "driva" lite i sidled.

Fråga: Var görs den?
Svar: Från början tillverkades den i Danmark (89 Randers). Sedan 96 tillverkas den i Tyskland och kvaliteten har hela tiden förbättras. I dagsläget är det ett mycket bra fordon och kunderna är helnöjda. Produktionen är nu ca 500 - 1000/år och i stigande.

Fråga: Är den säker?
Svar: Detta är värdens säkraste skooter. Bl.a. sidokrocktestad och godkänd av Tüf.
Den enda vi vet som omkommit i en City-el var som placerade en bensin-generator i bagageutymmet och kolosförgiftades. Don´t try that!

Fråga: Kan man åka två i den?
Svar: Det finns ett litet bakåtvänt säte för barn. Där sitter dom säkert (för att vara en skooter helt unikt säkert). Två vuxna går ej.

Fråga: Hur länge räcker batterierna? Och vilken sort.
Svar: Blybatterier har 400 djupurladdningar vilket ger ca 15 månader. Vliesbatterier har 500-550 djupurladdningar och 20% större kapacitet än vanliga blybatterier.

Batteriutvecklingen sker forlöpande och Vi på City-com har ett avtal så att våra kunder alltid får det mest ekonomiska och bästa alternativet.

Fråga: Behövs det körkort?
Svar: Som lätt motorcykel 16 år och MC-kort. Annars duger bil. Tidigare kunde man få den klassad som moped men var då svagare och körkortsfri. Skall bli EU-moped.