Startsida  
  CityEL elbilar  
  CityEL tillbehör  
  Begagnade elbilar  
  Service  
  Reservdelar  
  Batterier  
  Frågor och svar  
  Finansiering  
  Bildarkiv  
  Länkar  
  Om MG Electronic  
  Kontakt  
 

 

CityEL Basic
Läs mer >>

CityEL Targa
Läs mer >>

Med sin rena danska design och tyska teknik glider CityEL ljudlöst genom trafiken. Man sitter komfortabelt med god utsikt åt alla håll. Utöver modellerna som visas ovan finns även en helcabbad version som endast tas in på beställning.

CityEL är lätt att använda och körs som en vanlig bil med automatväxel. CityEL når, beroende på modell, sträckor över 10 mil på en laddning. Med den starka motorn når CityEL hastigheter på över 55 km/h. Accelerationen är snabb och det är inga problem att hänga med i tempot vid vanlig stadstrafik.

CityEL - Säker i trafiken
CityEL är konstruerad med en lätt men mycket stark självbärande plastkaross, en sk sandwich-konstruktion. En kraftig säkerhetsbalja skyddar såväl förare som eventuell pasagerare. CityEL är naturligtvis även utrustad med säkerhetsbälte och kan ytterligare utrustas med 4-punkts säkerhetsbälte för barn.

Billig i drift
CityEL får sin energi från ett vanligt 220 volts väggutag, det är enkelt och flexibelt. Batterierna kan med den nyaste tekniken laddas på mycket kort tid. En minimal utgift som omgående kan märkas positivt i form av sparade transportutgifter. I förhållande till vanliga bilar är CityEL dessutom mycket billig att försäkra.

CityEL är även en god investering på lång sikt. Den kräver inget dyrt underhåll i form av oljebyte/oljefilter, tändstift, rostbehandling och dyr service. Detta tillsammans med den låga elförbrukningen ger en mycket fördelaktig totalekonomi. I vissa städer erbjuds dessutom gratis parkering och tillträde till bussfiler för elbilar.

Sist men inte minst är CityEL naturligtvis ett utmärkt val för den miljömedvetna.